Verrukkelijke Aziatische witte kool salade
- Aziatisch, Salade
- 10-20 min.
Pittige witte koolsalade. Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.
Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje vlees.
Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken!
Ingrediënten 4 personen
500 gram witte kool2 kleine Spaanse pepers (rood en/of groen) of minder naar smaak
smal schijfje verse gember (1/2 cm)
dunne prei (witte en lichtgroene deel)
Dressing:
1 eetlepel tomatenpuree
4 el zonnebloemolie
1 tl sesamolie
40 ml witte wijn azijn
2 tl zout
wat versgemalen peper
2 afgestreken eetlepels suiker
sap van ½ citroen
2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
2 eetlepels gembersaus of -nat (van gemberbolletjes)
koriander of peterselie om te garneren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 216,45 kcal |
Koolhydraten | 21,77 g |
Eiwitten | 4,43 g |
Vetten | 10,69 g |
Benodigdheden
Schaaf of keukenmachineschaal
pannetje
Bereidingswijze
Schaaf de wittekool met de Keukenmachine of op een schaaf in kleine stukjes of neem een zakje gesneden witte kool kant en klaar.
Rasp de gemberwortel.
Maak de pepers schoon. Snij ze in kleine stukjes.
Was de prei en snij het witte en lichtgroene deel in kleine stukes.
Doe alles in een schaal.
Verwarm de ingrediënten voor de dressing (behalve de gembersaus). Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met de gembersaus.
Laat de salade minstens 2 uur intrekken zodat de smaken goed tot hun recht komen.
Serveertip
Lekker bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.