Zoetzure sperziebonensalade met paprika, rucola en walnoten
- Italiaans, Salade
- 20-30 min.
Heerlijke zachtzure salade van knapperige sperziebonen met paprika, walnoten en pittige rucola. Ik heb er nog olijven door gedaan, maar zonder de olijven is de salade ook lekker.
Ook met gedroogde tomaten is de salade heerlijk. Laat je fantasie meespelen.
Ingrediënten 4 personen
500 gram sperziebonen1 rode paprika
2 sjalotjes
50 gram rucola
50 gram walnoten
plm. 12 olijven (zwart en/of groen)
Dressing:
2 flinke eetlepels witte balsamico-azijn of wittewijn-azijn
4 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 eetlepel honing of meer naar smaak
1 theelepel moster
2 theelepels gedroogde oregano
Benodigdheden
pan
schaal
Voorbereiding
Kook de sperziebonen in water met zout beetgaar (afhankelijk van de bonen plm. 5 minuten) (Wel even proeven!)
Pel en snipper de sjalotjes,
Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.
Was de rucola en laat deze goed drogen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Maak de dressing van de hierboven genoemde ingrediënten.
Bereidingswijze
Doe de nog warme bonen in de schaal. Giet de dressing over de sperziebonen. Roer de sjalotjes, paprikastukjes en eventueel de olijven door de salade. Laat de salade minimaal een half uur intrekken. Roer vlak voor het opdienen de walnoten en de rucola door de salade. (Rucola beslist niet eerder, want dan wordt ze slap!)
Serveertip
Heerlijk met stokbrood, maar ook met gebakken aardappelen als maaltijd erg lekker.