Spinazie soep van Korrie
- Soep
- 20-30 min.
Lekker makkelijk en super gezond.Kleine porties invriezen voor een amuse soepje
Ingrediënten 4 personen
1/2 l warm water2 blokjes kippenbouillon
750 gr. gewassen spinazie
1/2 bosje basilicum,alleen de blaadjes
1/2 bosje peterselie,gesneden
10 blaadjes munt
100 gr. zachte geitenkaas
2 eetl.gepelde pistache noten of grof gehakte walnoten
1 teen knoflook, fijngesneden
2 sjalotjes in ringen gesneden
peper uit de molen
olie om in te bakken
per portie 3 groene olijven in ringen gesneden
per portie +/- 5 uitgebakken spekreepjes
Benodigdheden
blender,kleine koekenpan,mes, steelpan...Voorbereiding
bak de ui en de knoflook kort aan in hete olie
zet weg tot gebruik
maak kleine stukjes van de kaas
verkruimel de bouillonblokjes
zet de blender klaar voor gebruik
Bereidingswijze
schenk een 1/2 l. warm water in de blender en voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe
laat de machine op een laag niveau draaien
voeg de rauwe spinazie,basilicum,peterselie,munt blaadjes,noten en de kaas toe
laat dit alles even draaien in de machine
voeg dan de gefruite ui,peper en knoflook toe
proef of de soep genoeg smaak heeft
bak de olijfringetjes en spekjes in de koekenpan van de ui/knoflook
eet je deze soep met twee personen,schenk dan 6 soeplepels in de steelpan en verwarm tot heet, niet koken!
vries de rest in voor bv een amuse soepje voor 4 personen
Serveertip
dien de soep op in mooie kommen,garneer met de olijven reepjes en de uitgebakken spekjes
geef er een sneetje geroosterd brood bij.
Eet Smakelijk.