Nutella Cheesecake van Teddlicious

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2013
  • Nutella Cheesecake van Teddlicious

    Nutella Cheesecake van Teddlicious

    Nutella Cheesecake van Teddlicious

Je moet deze taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:
300 gram droge biscuit
90 gram boter op kamertemperatuur
60 gram hazelnoten
60 gram suiker
30 gram Nutella

Voor de vulling:
450 gram monchou
250 gram poedersuiker
6 eetlepels Nutella
50 ml volle melk
scheutje vanille extract

Voor de topping:
125 ml volle melk
100 gram chocola
10 gram boter op kamertemperatuur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De bodem:
Doe de biscuits in een grote bak en begin met fijnmalen. Als je een keukenmachine hebt, gooi de koekjes dan daarin want dat gaat veel sneller dan met de hand. Wij hebben echter geen keukenmachine, dus moest het wel met de hand. We waren hier wel even mee bezig.

De hazelnoten (die we overigens uit een bakje notenmix hebben gevist) maak je ook fijn. Je kunt ze snijden, maar wij kozen ervoor om ze even met de staafmixer te blenden. Je mag best wel wat grover laten, dat is lekker chunky voor in de bodem!

Terwijl je bezig bent met het verkruimelen van de koekjes, doe je de suiker erbij. Ook de Nutella wordt toegevoegd. Ga ondertussen gewoon door met verkruimelen. Voeg ook de fijngehakte hazelnoten toe en de boter op kamertemperatuur.

Doe dus alles bij elkaar en giet het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan en strijk het glad. Wij hebben ervoor gekozen om er wel wat grotere stukken koek in te laten zitten. Lekker!

De vulling:
Pak dezelfde bak als waar je je bodem mengsel in hebt gedaan voor de vulling van de taart.

Voeg 6 grote eetlepels Nutella aan de monchou toe en begin het een beetje door elkaar te roeren met een lepel of vork. Voeg de poedersuiker en de volle melk eraan toe en begin langzaam met mixen. Tijdens het mixen een scheutje vanille extract erbij gieten. Meng door tot een stevig beslag zonder klontjes.
Giet het beslag in de springvorm. Nu is het tijd om je taart in de koelkast te doen. Wij hebben de taart gewoon een nacht in de koelkast gedaan en de volgende dag zijn we begonnen met het maken van de topping.

Voor de topping gebruik je 100 gram chocolade. Wij hebben gekozen voor puur, maar dat kan ook gewoon melkchocolade zijn. Wat jij het lekkerst vindt.

Breek de chocolade alvast in kleine stukjes en leg ze in een kom. Verwarm de volle melk totdat hij net een beetje kookt. Als de melk aan de kook is gebracht, giet je de melk over de stukjes chocolade. De chocolade gaat dan smelten namelijk. Voeg ook de boter toe. Mix goed door tot je een vloeibaar mengsel krijg zoals hier.

Nu giet je de topping over de taart heen die je gisteren in de koelkast hebt gezet. De taart moet nu nog ongeveer twee uurtjes in de koelkast om de topping iets harder te laten worden.

Zo! Haal je taart uit de koelkast en strooi er een beetje poedersuiker overheen en leg wat hazelnootjes in het midden. Dit is dan je jummy jummy Nutella Cheesecake. Een ontzettend goed vullende taart waar je maar een klein stukje van hoeft af te snijden om volop te genieten.

Bron

culy.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 30-05-2013

Hallo javanhoof , Jammie , dit recept ziet er wel HEEL ERG LEKKER uit , ik neem het dus graag mee hoor. Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Groetjes, Hedy

patisjeetje avatar
patisjeetje 19-03-2013

1 dagje van te voren maken moet voldoende zijn lijkt me, het lijkt me een heerijk recept dus ik neem hem mee, thanx. groet Gre.

pwiggers avatar
pwiggers 15-03-2013

Ziet er verrukkelijk uit. Ook het recept is heel duidelijk beschreven. Ik neem dit recept graag van je mee. Groet, Petra

Purrie avatar
Purrie 12-03-2013

Ik neem hem mee om voor gasten te maken, lijkt me lekker maar ik mag zelf geen chocola meer...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten