Goulash

  • Hongaars,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • oven
  • ovenbestendige braadpan

Voorbereiding


  • Snijd de paprika`s in grove stukken.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in brede ringen.
  • Pel en snipper de uien.
  • Dep het vlees eventueel droog.

Bereidingswijze


  • Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht, elektrisch 175 graden, gas stand 2).
  • Verhit de olie/ boter in een braadpan en bak het vlees portiegewijs rondom op hoog vuur. Bak bij de laatste portie vlees de paprika, de prei en de uien mee.
  • Voeg het overige vlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Roer de tomatenpuree erdoorheen en fruit hem kort mee.
  • Bestuif het geheel met de bloem en bak hem kort mee.
  • Voeg de gepelde tomaten met sap en circa 1,25 liter water (zo veel als nodig) toe en roer goed door.
  • Druk de tomaten een beetje kapot en breng het geheel aan de kook.
  • Snijd de worstjes in plakken (of de salami in blokjes).
  • Roer de bouillonblokjes en de worst door de goulash.
  • Dek de pan af met een deksel en smoor de goulash circa 1 uur en 45 minuten in de oven.
  • Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Strooi vlak voor serveren over de goulash.

Bron

Koken&Genieten, maart 2013

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten