Goulash
- Hongaars,
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-03-2013
Ingrediënten 8 personen
- 3 paprika`s, bijvoorbeeld rood, geel en groen
- 2 preien
- 5 uien
- 1,5 kg goulashvlees (hacheevlees)
- olie of boter om in te bakken
- zout
- peper
- paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1,5 eetlepel bloem
- 850 gram gepelde tomaten (blik, 2 blikken a 400 gram)
- 400 gram cabanossiwortjes (of salami)
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 bosje peterselie
Benodigdheden
- oven
- ovenbestendige braadpan
Voorbereiding
- Snijd de paprika`s in grove stukken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in brede ringen.
- Pel en snipper de uien.
- Dep het vlees eventueel droog.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht, elektrisch 175 graden, gas stand 2).
- Verhit de olie/ boter in een braadpan en bak het vlees portiegewijs rondom op hoog vuur. Bak bij de laatste portie vlees de paprika, de prei en de uien mee.
- Voeg het overige vlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Roer de tomatenpuree erdoorheen en fruit hem kort mee.
- Bestuif het geheel met de bloem en bak hem kort mee.
- Voeg de gepelde tomaten met sap en circa 1,25 liter water (zo veel als nodig) toe en roer goed door.
- Druk de tomaten een beetje kapot en breng het geheel aan de kook.
- Snijd de worstjes in plakken (of de salami in blokjes).
- Roer de bouillonblokjes en de worst door de goulash.
- Dek de pan af met een deksel en smoor de goulash circa 1 uur en 45 minuten in de oven.
- Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Strooi vlak voor serveren over de goulash.
Bron
Koken&Genieten, maart 2013
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties