Gewokte garnalen met rijst en groenten
- 20-30 min.
Snel, lekker en gezond
Ingrediënten 4 personen
Volkoren of grananrijst voor 4 personen; zak rauwe gepelde reuze garnalen; 400 Gr. Chinese wolgroenten; 2 el. Arachideolie; chilipeper ; 1 flinke teen knoflook; 1 ui; 1 el. Oestersaus.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 480,02 kcal |
Koolhydraten | 74,93 g |
Eiwitten | 23,32 g |
Vetten | 7,59 g |
Benodigdheden
Wok, grote hapjespanVoorbereiding
Ui en knoflook snipperen . Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing . Garnalen ontdooien.
Bereidingswijze
In hapjespan 1 el. Olie verhitten en de groenten omscheppend op hoog vuur bakken.
In wok rest van olie verhitten en knoflook en ui bakken, chilipeper en garnalen toevoegen en op hoog vuur een paar minuten meebakken totdat de glazigheid ervan af is. Dan de oestersaus erdoor roeren.
Serveertip
Rijst , groenten en garnalenmengsel op warm bord scheppen en smullen maar!