baba`s met limoncello

  • Italiaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 250 gr bloem + extra om te bestuiven
* 0.5 zakje gedroogde gist
* zout
* 100 gr gesmolten lauwe boter +extra boter om in te vetten
* 5 eetl lauwe melk
* 3 eieren
* 200 gr suiker
* 150 ml limoncello
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng bloem, gist en een snuf zout in een grote schaal. Roer er de boter en de melk door. Klop de eieren los met 50 gr suiker, roer ze door het bloem mengsel en kneed tot het deeg gaat glanzen.
Vet 10 metalen ronde vormpjes ( inhoud ca 125ml) in met boter en bestuif ze met bloem. Verdeel het deeg over de vormpjes, dek ze af met plasticfolie en laat ca 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de baba`s in ca 25 min goudbruin en gaar. Laat ze uit de oven iets afkoelen, schud ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Breng 150 ml water met de resterende suiker aan de kook en laat de siroop ca 5 min zacht koken. Roer de likeur erdoor en laat nog eens 5 min koken. Laat de siroop afkoelen.
Zet de baba`s op een schaal en prik ze met een sateprikker her en der in. Schenk er langzaam de siroop over, zodat ze zich goed kunnen volzuigen. Laat ze tenminste 1 uur staan.

Bron

scheurkalender

Serveertip

Je kan eventueel wat rozijnen of chocoladeblokjes aan het deeg toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten