Peer in bladerdeeg
- Vegetarisch, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
8 Plakjes (roomboter)bladerdeeg2 Niet al te grote, zachte peren
100 gr Boursin
50gr Cashewnoten/Notenmix
Verse bieslook / droge kruiden
Kerry/ananassaus van Calvé
Eierdooier voor de glans op het bladerdeeg
Voorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg
Zet de oven aan op 220gr
Bereidingswijze
Schil en ontklok de peren, halveer ze in de lengte
Leg de peren ieder op een plakje bladerdeeg
Maak de noten fijn, dit kan in een hakmolen of door ze in een schone theedoek te stoppen en fijn te slaan met een deegroller.
Maak een mix van de noten, de boursin de kruiden en een half flesje kerry ananas saus.
Doe in het ruim uitgeholde kuiltje in elke peer een (flinke) lik van de mix. Ik vind `hoe meer, de beter` dus prop er vaak ook nog wat naast ;)
Dek het geheel af met het andere blaadje deeg, en maak tot een pakketje.
Smeer wat eierdooier over de pakketjes en zet ze op een (ingevette) bakplaat 20 minuten in de oven.
Bron
Van mn oud klasgenoot
Serveertip
Erg machtig, dus veel heb je er niet bij nodig behalve servetten ;)