Damper (Australisch brood)

  • Australisch, Brood
  • 30-60 min.
  • Damper (Australisch brood)

    Damper (Australisch brood)

    Damper (Australisch brood)

Deel dit recept

Ingrediënten
525 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepeltje zout
2 theelepeltjes suiker
40 gram boter
125 ml melk
320 ml water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2252,05 kcal
Koolhydraten 409,07 g
Eiwitten 58,61 g
Vetten 40,10 g
Benodigdheden

Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

1.
Kneed meel, zout, suiker en boter met de handen goed door elkaar

2.
Schenk het water en de melk scheutje voor scheutje steeds bij; goed blijven kneden

3.
Leg het deeg op een bakplaat

4.
Snij met een mes een kruis in de bovenkant van circa 1 cm diep

5.
Bak het brood in ongeveer 30 - 45 minuten goudbruin

Bron

Lekkere hapjes

Serveertip

Het lekkerst om dit direct warm op te eten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kookmaatjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten