Damper (Australisch brood)

  • Australisch, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2013
  • Damper (Australisch brood)

    Damper (Australisch brood)

    Damper (Australisch brood)

Deel dit recept

Ingrediënten
525 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepeltje zout
2 theelepeltjes suiker
40 gram boter
125 ml melk
320 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

1.
Kneed meel, zout, suiker en boter met de handen goed door elkaar

2.
Schenk het water en de melk scheutje voor scheutje steeds bij; goed blijven kneden

3.
Leg het deeg op een bakplaat

4.
Snij met een mes een kruis in de bovenkant van circa 1 cm diep

5.
Bak het brood in ongeveer 30 - 45 minuten goudbruin

Bron

Lekkere hapjes

Serveertip

Het lekkerst om dit direct warm op te eten

Laatste reacties

jannavandermeer_terpstra569 avatar

Dit word geen mooie bol deeg zoals op de foto ik heb 100ml niet toegevoegd anders werd het echt een slap papje zonder die extra 100 ml is het een plakkerig slappe bol .. ben benieuwd of hij goed uit de oven komt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten