Pikante Oosterse spare-ribs uit de oven (Lekker!!!)
- Thais,
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-03-2013
Lekker kluiven mag natuurlijk bij deze superlekkere, sappige spare-ribs!
Mocht de lente/zomer toch nog komen is dit natuurlijk heerlijk om op de bbq te doen!
Ingrediënten 4 personen
2 kg varkenskrabbetjes /ribbetjes1 ui (gesnipperd)
1 Spaans pepertje (in reepjes)
250 ml oestersaus
125 ml vissaus
125 ml sojasaus (bv Kikkoman)
4 el donkere basterdsuiker
2 teentjes knoflook (geperst)
Benodigdheden
Kookpan, grote mengschaal, braadslee, knoflookpers.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200grC.
Kook de ribbetjes 5 minuten voor in ruim water en laat ze goed uitlekken.
Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus, basterdsuiker, ui, peper en knoflook goed door elkaar in de mengschaal.
Leg de ribbetjes hierin, zorg dat ze goed door de marinade gehaald zijn en laat minimaal een uurtje (afgedekt) marineren.
Bereidingswijze
Doe het vlees met de marinade over in de braadslee en zet in het midden van de oven en bak ca 45 minuten (tussendoor bedruipen met marinade) tot het mooi bruin, gaar en knapperig is. Haal ze dan uit de oven en kluiven maar!!! Eet smakelijk!!!
Bron
Allerhande
Serveertip
Het kan natuurlijk met stokbrood, maar rijst met rauwkost en knoflook - en satesaus is hier ook superlekker bij!!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties