1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Pikante Oosterse spare-ribs uit de oven (Lekker!!!)

Pikante Oosterse spare-ribs uit de oven (Lekker!!!)

  • Thais,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2013

Ingrediënten 4 personen


2 kg varkenskrabbetjes /ribbetjes
1 ui (gesnipperd)
1 Spaans pepertje (in reepjes)
250 ml oestersaus
125 ml vissaus
125 ml sojasaus (bv Kikkoman)
4 el donkere basterdsuiker
2 teentjes knoflook (geperst)


Verder heb je nodig


Kookpan, grote mengschaal, braadslee, knoflookpers.


Lekker kluiven mag natuurlijk bij deze superlekkere, sappige spare-ribs!

Mocht de lente/zomer toch nog komen is dit natuurlijk heerlijk om op de bbq te doen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.
Kook de ribbetjes 5 minuten voor in ruim water en laat ze goed uitlekken.

Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus, basterdsuiker, ui, peper en knoflook goed door elkaar in de mengschaal.
Leg de ribbetjes hierin, zorg dat ze goed door de marinade gehaald zijn en laat minimaal een uurtje (afgedekt) marineren.

Bereidingswijze

Doe het vlees met de marinade over in de braadslee en zet in het midden van de oven en bak ca 45 minuten (tussendoor bedruipen met marinade) tot het mooi bruin, gaar en knapperig is. Haal ze dan uit de oven en kluiven maar!!! Eet smakelijk!!!

Serveertip

Het kan natuurlijk met stokbrood, maar rijst met rauwkost en knoflook - en satesaus is hier ook superlekker bij!!

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top