Spinazie geitenkaastaartjes
- 30-60 min.
Heerlijk gerecht voor een tapas etentje met vrienden, ook prima als hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten 4 personen
4 eieren, 300 gr. verse spinazie, 200 gr. zachte geitenkaas (bettine blanc); 4 plakjes bladerdeeg; 125 crème fraiche;1 a 2 tenen knoflook ; boter om in te vetten en 1 el. olie. Nootmuskaat, peper en zout.100 Gr. Ongezouten gerookte amandelen.
Benodigdheden
2 ronde taartvormen van 15 a 16 cm doorsnee.Wokpan,
Voorbereiding
Taartvormen invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200C (heteluchtverwarming op 190C). Knoflook pellen en fijnsnipperen. De noten grof hakken.
Bereidingswijze
Olie in wokpan verhitten, knoflook toevoegen en onder voortdurend omscheppen in delen de spinazie toevoegen totdat de spinazie geslonken is, maar nog geen vocht afscheidt. Peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
De taartvormen bekleden met bladerdeeg en met een vork een aantal malen inprikken. In een kom de eieren met de slagroom, peper en zout los kloppen en de geitenkaas erboven brokkelen. Goed door elkaar kloppen..
De spinazie met knoflook er doorheen spatelen en vervolgens in de taartvormen scheppen. In de oven 20 minuten bakken, vervolgens de noten eroverheen strooien en dan nog eens 10 a 15 minuten in de oven plaatsen.
Bron
Ah
Serveertip
De taartvormen verwijderen en de taartjes in zijn geheel serveren (hoofdgerecht) of in punten, helften of parten (bij een tapas maaltijd).
Erg lekker met een tomatensalade van rijpe biologische tomaten met bosuitjes en komkommer.