Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Berthe`s Indische Hachee. Lekker met rijst en kapucijners.

Berthe`s Indische Hachee. Lekker met rijst en kapucijners.

Door: anneliniangelo

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2013

Ingrediënten


800 gram rundvlees bv riblappen in stukken

peper, zout, laurierblad

1 teen knoflook

100 gram boter

2 kruidnagelen

1 kg uien wit en rood, gepeld en grof gesneden

1 scheut rode wijn

4 eetl zoete ketjap (manis)

1 theel. gemberpoeder

1 inhoud van verpakking conimex boemboe rendang vlees

1 theel komijnzaad

2 theel. sambal

1-2 eetl tomatenpuree

1 scheutje balsamico-azijn

1 theel. bruine suiker


Berthe′s Indische hachee

Lekker pittig van smaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een Braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.

Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.

Maar met aardappelen ook heel lekker

Maar met aardappelen ook heel lekker

Bron

Aangepast Kookboek Berthe meijer



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneliniangelo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top