Varkensrollade uit de oven
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Heerlijk en makkelijk recept voor rollade uit de oven. Feestrecept!
Ingrediënten 4 personen
750 g varkensrollade * 100 g boter of vloeibaar bakproduct * 2 rode uien, in smalle partjes * 1 winterwortel, in blokjes * 1 eetl. rozemarijn * 2 eetl. balsamicoazijn * 500 ml druivensap * 200 g gedroogde pruimen zonder pit * 2 kaneelstokjesBenodigdheden
ovenvaste braadpan of braadslede met aluminiumfolieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 120 gr. C.
Bereidingswijze
Verhit de helft van de boter en bak hierin de rollade goudbruin. Voeg de uien, wortel en rozemarijn toe en bak even mee. Voeg de balsamicoazijn toe en breng alles aan de kook. Giet het druivensap erbij en voeg de pruimen en kaneelstokjes toe. Verwarm tot net tegen de kook aan en zet de pan met deksel of de braadslee met aluminiumfolie afgedekt in het midden van de oven. 45-60 min. laten braden.
Haal de rollade uit de pan, leg deze op een schaal en zet in de uitgeschakelde oven zodat het vlees warm blijft. Neem de kaneelstokjes uit de pan. Kook het stoofvocht in, voeg zout en peper toe en klop de rest van de boter erdoor. Serveer het vlees met de saus.
Bron
Boodschappen, nr. 3-2013
Serveertip
Heerlijk met gekookte aardappelen en knolselderij in roomsaus:
Kook 1 knolselderij, in blokjes gesneden, in water met zout en citroensap, 15 min. Giet af en roer er 125 ml. demi-creme fraiche of kookroom, nootmuskaat, zout en peper door.