Suikervrije cakepops

  • Biologisch, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2013

Een gezondere manier om cake-pops te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
200 gr Speltmeel, 7 gr. bakpoeder, 200 gr. palmsuiker, mespuntje zout, 1 ei, 60 ml. zonnebloemolie, 180 ml. amandelmelk, 2 tl. citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakepop machine

Bereidingswijze

Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Roer er met een garde de suiker en het zout door. je krijgt dan een heel fijne mix van ingredienten. Mix in een andere kom het ei met de karnemelk, zonnebloemolie en vanille.
Voeg beide mixen bij elkaar en mix 1 á 2 minuten op een lage stand tot je een mooi glad beslag hebt. Eindig nog met 10 seconden op de snelle stand.
Doe het beslag in een spuitzak.
Zet het apparaat aan en wacht tot hij op temperatuur is. Vet de onderste bolletjes met een kwastje met wat zonnebloemolie in. Spuit vervolgens het beslag in de bolletjes en vul ze tot net onder de rand. Doe dit zo snel mogelijk. Ik vul van rechts naar links. Sluit het deksel en bak de bolletjes in 4 minuten bruin en gaar. Verwijder de bolletjes uit het apparaat.
Herhaal dit to je beslag op is. Vergeet niet om voor iedere nieuwe lading het apparaat weer in te vetten.

Eventueel versieren met gesmolten chocolade

Serveertip

Steek de lollies in piepschuim

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten