Limoncello cheesecake

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-03-2013
  • Limoncello cheesecake

    Limoncello cheesecake

    Limoncello cheesecake

Deze lekkere frisse cheesecake is eigenlijk meer een kwarktaart, hij is niet gemaakt van roomkaas, maar van kwark. De taart is heel makkelijk te maken en is niet al te veel werk. Deze taart is echt geschikt voor een warme, zomerse dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:
260 gram cantuccini met amandelen, gemalen
7 el fijne kristalsuiker
125 gram roomboter, gesmolten
2,5 tl citroenrasp (ik heb die uit een potje gebruikt)

Voor de kwarklaag:
900 gram volle kwark
100 gram fijne kristalsuiker
6 el limoncello
de rasp van 2 citroenen
3/4 tl vanille extract
4 eieren en 1 eiwit
2 tl citroensap

Voor de topping:
75 gram fijne kristalsuiker
3 el maizena
185 ml water
4,5 el limoncello
1,5 eigeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de koekjes met de citroenrasp, de suiker en de gesmolten boter. Verwam de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede in met bakpapier en vet de randen in. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten.

Meng de kwark met de suiker, de limoncello, citroenrasp, vanilleextract en wat citroensap op middelmatige snelheid met de mixer. Voeg de eieren na elkaar toe, meng goed tussendoor. Verdeel het mengsel over de bodem, verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Bak de taart 60-70 minuten. Als de cheesecake gaar is, doe je de oven uit. Laat de taart nog een uur in de oven staan. Laat helemaal afkoelen en laat hem daarna nog een paar uur in de koelkast staan.

Voor de topping, meng je de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de limoncello en het water erbij, laat koken en roer voortdurend. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het drillerig wordt. Laat afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake. Zet de cheesecake in de koelkast, laat de bovenlaag nog even opstijven.

Bron: `De keuken van Johanna` en `Caroline Brouwer`

Bron

http://judith.janjaapvandijk.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten