Cheesecake met baileys en witte chocolade
- > 120 min.
Deze taart is een variant op de witte chocolade cheesecake met frambozen. Beide taarten zijn in een uurtje klaar en smaken heerlijk.
Ingrediënten 8 personen
260 gram kletskoppen120 gram gesmolten roomboter
8 blaadjes gelatine
kopje melk
250 gram roomkaas
250 gram slagroom
500 gram magere kwark
250 ml Baileys
300 gram witte chocolade
100 gram suiker
witte chocolade om te garneren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 964,36 kcal |
Koolhydraten | 68,22 g |
Eiwitten | 44,47 g |
Vetten | 53,62 g |
Bereidingswijze
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de vorm licht in. Verkruimel de koekjes met de keukenmachine of met een deegroller. Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en klop de roomkaas even los. Vermeng met de mixer de slagroom, roomkaas, magere kwark en de suiker. Smelt de witte chocolade au bain mairie. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en los het op in de melk. Voeg de gesmolten chocolade, het melk-gelatine mengsel en de Baileys toe aan het kwarkmengsel. Mix het met de mixer tot het een egale massa is. Giet het mengsel in de sprinvorm. Laat (het liefst een nacht) opstijven in de koelkast.
Decoreer de taart met chocoladesticks of grof gehakte witte chocolade.
Bron
http://judith.janjaapvandijk.nl/