Peren-notentaart
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-03-2013
Gemakkelijk klaar te maken peren-notentaart. Lekker bij de koffie of thee
Ingrediënten
60g (zachte)boter + boter voor invetten40g chocolade puur
1 zakje hazelnoten (65g Baukje)
150g witte basterdsuiker
zout
2 eieren (M)
1dl melk (op kamertemperatuur)
200g zelfrijzend bakmeel
2 handperen
Benodigdheden
Springvorm (doorsnede ca. 20 cm)Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 C(heteluchtoven 160 C). Vet de springvorm in.
Hak de chocolade en de hazelnoten fijn.
Bereidingswijze
Klop de boter, basterdsuiker en een snufje zout tot een romige massa.
Voeg de eieren één voor één toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen. Schep de melk, chocolade en de hazelnoten door het beslag. Zeef het bakmeel en spatel het door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de stukken peer in de lengte in parten. Druk de parten peer als een waaier in het beslag. Laat de peren-notentaart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Laat de taart op een rooster afkoelen.
Bron
Super de Boer
Serveertip
lekker met créme fraîche, losgeklopt met vanillesuiker.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties