Peren-notentaart

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2013

Gemakkelijk klaar te maken peren-notentaart. Lekker bij de koffie of thee

Deel dit recept

Ingrediënten
60g (zachte)boter + boter voor invetten
40g chocolade puur
1 zakje hazelnoten (65g Baukje)
150g witte basterdsuiker
zout
2 eieren (M)
1dl melk (op kamertemperatuur)
200g zelfrijzend bakmeel
2 handperen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (doorsnede ca. 20 cm)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C(heteluchtoven 160 C). Vet de springvorm in.
Hak de chocolade en de hazelnoten fijn.

Bereidingswijze

Klop de boter, basterdsuiker en een snufje zout tot een romige massa.
Voeg de eieren één voor één toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen. Schep de melk, chocolade en de hazelnoten door het beslag. Zeef het bakmeel en spatel het door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de stukken peer in de lengte in parten. Druk de parten peer als een waaier in het beslag. Laat de peren-notentaart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Bron

Super de Boer

Serveertip

lekker met créme fraîche, losgeklopt met vanillesuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten