pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 eetl. Olijfolie125 g. Gerookt ontbijtspek ( plakjes)
1 bakje champignons in. Vieren 150 ml. Rode wijn 1 blik tomatenblokjes (400 g)
500 g.pangasiusfilet diepvries ontdooid en in stukken 300 g. Couscous
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 min. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min.
Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de stuken vis in de saus,zee het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan
Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 min.
Doe de couscous in een kom en schenk er 500 ml. Kokend water op laat de couscous 6 min. Staan en roer los met een vork.
Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 min. Inkoken
Bron
a&h
Serveertip
Verdeel de couscous ,de vis en de saus over vier borden. :-)