Pittige kokoskip met kardemom

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2013
  • Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

  • Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

  • Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

    Pittige kokoskip met kardemom

Lekkere kipcurry.
Let op: de kip moet wel minimaal 6 uur marineren!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,6 kg kippenstukken
2el zonnebloemolie
4 dl kokosmelk
0,5 dl kokosmelk
4-6 groen chilipepers gehalveerd
3 el fijngehakte koriander
zout en zwarte peper
Marinade:
1 el kardemompeulen
1 el geraspte gember
2tl geperste knoflook
0,5 dl yoghurt
2 groene chilipepers fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
rasp en schil van 1 limoen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de marinade en zet de kip hier een nacht of minimaal 6 uur in.

Bereidingswijze

Bak de kip rondom bruin in de olie en bewaar de marinade.
Voeg kokosmelk, yoghurt, de marinade en chilipepers toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 30-35min. pruttelen.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Roer de koriander erdoor.

Bron

De nieuwe wokbijbel

Serveertip

Besprenkel na opscheppen met een beetje yoghurt.
Serveer met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten