1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. indische kipfilet a la minute met komkommersalade

indische kipfilet a la minute met komkommersalade

Door: harriehenny

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2013

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer ,in heel dunne plakjes
2 eetl. Sesamolie
2 theelepels honing
1 theelepel citroensap
Sambal
2 eetl.ketjap
2 tenen,knoflook
2 eetl. Zonnebloemolie
500g kipfilet a la minute
( seroendeng)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een zeef de plakjes komkommer met wat zout en laat ze 15 min. Uitlekken.druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer.roer in een kom de sesamolie`de honing, het citroensapen naar smaak sambal tot een dressing.schep de komkommer erdoor en bewaar afgedekt tot gebruik
Pers de knoflook uit boven een kommetje en roerde ketjap de zonnebloemolie en naar smaak peper en zout erdoor.
Besttijk de kipfilet met de marinade en marineer het vlees afgedekt maximaal 15. Min.op kamertempratuur leg de kipfilets op het rooster en gril ze 2 min. Aan een kant
Keer ze en gril de andere kant ook 2 min.(of gebruik een grilpan)

Serveertip

Verdeel het vlees over 4 borden en schep de komkommersalade ernaast strooi er eventueel seroendeng over .
lekker met rijst of gebakken aardappel partjes.

Bron

C1000



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harriehenny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top