Natrium vrije kipnuggets
- Nederlands, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-03-2013
Voorbereiding
Snijplank
mes
bakjes
Frituurpan
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in stukjes (2,5+2,5 cm)
doe de stukjes kipfilet in een bakje, giet hier de olijf olie bij zodat de stukjes kip mooi gaan glanzen.
Evt met hand door elkaar mengen zodat alles "geolied" is.
Leg de kip op een snijplank, strooi dan de zout vrije kip kruiden eroverheen.
(Kan ook met gewone kip kruiden, deze zijn dan niet natrium vrij.)
Draai de stukjes kip om en bestrooi de ongekruide kant.
Zorg ervoor dat een schaaltje met paneermeel of bloem klaar staat.
Doe de stukjes gemarineerde kip één voor één in het schaaltje met paneer meel/bloem en zorg dat deze helemaal zijn bedekt.
Doe de kipfilet in de frituurpan voor +/- 4 min.
Even laten afkoelen, en smullen maar!
(Door paneermeel te gebruiken krijgen de kipnuggets een krokant laagje.)
Serveertip
Evt. serveren met een sausje
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties