Dikke macaronisoep

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2013

Stevige, snelle maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Olijfolie
350 gr. ongekruid gehakt (Naar keuze, evt. vegetarisch)
peper zout
sambal naar smaak
Groentenpakket champignon (450gr.)
Italiaans groentenpakket (450 gram)
200-300 gram volkoren macaroni (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben)
literpak tomatensao
liter water
3 bouillonblokjes of kuipjes, smaak naar keuze.
evt 1 el. (Riet)suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom, grote braadpan of soeppan

Voorbereiding

Voeg aan het gehakt zout en (flink) peper toe en draai hiervan flinke soepballen. Omdat de soep erg grof is, mogen de soepballen qua grootte tussen soepballletjes en borrelballen inzitten.

Bereidingswijze

Giet olijfolie in de pan en bak hierin de gehaktballen bruin.
Voeg sambal naar smaak, beide groentepaketten en peper en zout toe. Laat even staan tot de groenten zacht is.
Roer de droge volkoren macaroni erdoor totdat de macaroni blinkt.
Voeg tomatensap, water en de bouillonblokjes/-kuipjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Controleer de smaak en voeg evt. nog wat peper/zout en rietsuiker toe.

Serveertip

Lekker met ciabatta! Als je uitgaat van 300 gram macaroni is de soep zo dik, dat je er eigenlijk niets bij nodig hebt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten