Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
750 gram spruitjes,scjhoongemaakt en gehalveerd
100 ml warme melk
1/2 eetlepel kerrie
100 gram roomkaas naturel of feta, verkruimeld
125 gram boter
2 eetlepels paneermeel
600 gram diepvrieskabeljauwfilet, ontdooid
3 sneetjes witbrood, geroosterd, zonder korst
1 1/2 eetlepel grove mosterd
4 eetlepels gemengde gehakte verse groene kruiden(peterselie, bieslook, kervel, basillicum)
ovenschaal, ingevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar.
Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van.
Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over.
Zet de stamppot in het midden van de oven.
Dep de vis droog.
Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter.
Leg de visfilets naast elkaar op een bakblik of een lage ovenschaal.
Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover.
Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is.
Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten