Appelplaatkoek
- Banket
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-03-2013
Bereidingswijze
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Roer de suiker, het zout en de geraspte citroenschil erdoor Roer de kwark romig met de melk en de olie.
Kneed de kwarkmassa door de bloemmassa tot een socpel deeg. Bekleed een ingevet bakblik met het deeg.
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijd er schijfjes van. Verdeel de schijfjes over het deeg. Meng de suiker met de kaneel, de vanillesuiker, de rozijnen en het amandelschaafsel. Strooi het suikermengsel over de appelschijfjes.
Zet het bakblik midden in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de koek in een half uur gaar. Snijd er meteen rechthoekige stukken van als het hete bakblik uit de oven komt.
Bron
Gieke
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties