Appelplaatkoek

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g bloem
15 g bakpoeder
100 g suiker
5 g zout

voor de vulling :

1 kg appelen
100 g kristalsuiker
1 theel, kaneel
geraspte citroenschil
225 g kwark
1/8 lt melk
4 eetl. olie
1 pakje vanillesuiker
100 g rozijnen
50 g amandelschaafsel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Roer de suiker, het zout en de geraspte citroenschil erdoor Roer de kwark romig met de melk en de olie.
Kneed de kwarkmassa door de bloemmassa tot een socpel deeg. Bekleed een ingevet bakblik met het deeg.
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijd er schijfjes van. Verdeel de schijfjes over het deeg. Meng de suiker met de kaneel, de vanillesuiker, de rozijnen en het amandelschaafsel. Strooi het suikermengsel over de appelschijfjes.
Zet het bakblik midden in een voorverwarmde oven van 200°C en bak de koek in een half uur gaar. Snijd er meteen rechthoekige stukken van als het hete bakblik uit de oven komt.

Bron

Gieke

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten