Salade Niçoise

  • Frans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-03-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2x 80 gram tonijnsteak
sla naar keuze
2 à 3 radijsjes
1/2 rode ui
50 gram sugarsnaps
2 eieren
2 gram kappertjes
4 à 5 olijven
2 eetlepels witte wijnazijn
olie
1 theelepel mosterd
zout en peper
1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
evt. staafmixer

Bereidingswijze

DE VIS:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis aan iedere kant 2 à 3 minuten
(tonijn mag/kan rood gegeten worden)
DE SALADE:
Was, droog en snijd de sla maar zorg dat je enkele hele bladeren behoudt
Was en droog de radijs en snijd ze in kleine stukje.
Doe dit ook met de rode ui.
Blancheer de sugarsnaps en snijd ze in kleine stukjes. (laat een paar heel voor de garnering)
Roerbak de eieren tot fijne stukjes (voeg evt. wat zout toe voor de smaak)
Laat de olijven uitlekken en snijd ze in kleine ringetjes
Kappertjes even uit laten lekken.
DE DRESSING:
Snijd de knoflook fijn en meng deze met olie, azijn (2x meer olie dan azijn), mosterd, zout en peper.
Meng dit met een staafmixer om de dressing goed te mengen

Serveertip

Op te maken in een grote glazen schaal of op afzonderlijke borden, waarin/-op je op de hele bladeren de groenten rangschikt en garneert met de hele sugarsnaps en de tonijn. Tot slot sprenkel je hierover de dressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten