1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Salade Niçoise

Salade Niçoise

  • Frans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-03-2013

Ingrediënten 2 personen


2x 80 gram tonijnsteak
sla naar keuze
2 à 3 radijsjes
1/2 rode ui
50 gram sugarsnaps
2 eieren
2 gram kappertjes
4 à 5 olijven
2 eetlepels witte wijnazijn
olie
1 theelepel mosterd
zout en peper
1 teentje knoflook


Verder heb je nodig


Koekenpan
evt. staafmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

DE VIS:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis aan iedere kant 2 à 3 minuten
(tonijn mag/kan rood gegeten worden)
DE SALADE:
Was, droog en snijd de sla maar zorg dat je enkele hele bladeren behoudt
Was en droog de radijs en snijd ze in kleine stukje.
Doe dit ook met de rode ui.
Blancheer de sugarsnaps en snijd ze in kleine stukjes. (laat een paar heel voor de garnering)
Roerbak de eieren tot fijne stukjes (voeg evt. wat zout toe voor de smaak)
Laat de olijven uitlekken en snijd ze in kleine ringetjes
Kappertjes even uit laten lekken.
DE DRESSING:
Snijd de knoflook fijn en meng deze met olie, azijn (2x meer olie dan azijn), mosterd, zout en peper.
Meng dit met een staafmixer om de dressing goed te mengen

Serveertip

Op te maken in een grote glazen schaal of op afzonderlijke borden, waarin/-op je op de hele bladeren de groenten rangschikt en garneert met de hele sugarsnaps en de tonijn. Tot slot sprenkel je hierover de dressing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top