Mijn variatie op Cevapcici
- Balkan, Lunch/Brunch
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-03-2013
Ik had verschillende kruiden mengsels in de traditie van Cevapcici uitgeprobeerd en tot deze mengsel gekomen. (afgestemd op persoonlijk smaak)
Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten500 g mager half om half gehakt
500 g lamsgehakt
1 ui, heel fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 snij witte brood grof verkruimeld
1 eiwit
1 t paprikapoeder
1 volle t koeksoda (baking soda) / natriumbicarbonaat (anders bakpoeder om vlees luchtig te maken)
1 t gemalen komijn
1 t gemalen korianderzaden
1/4 t geraspt nootmuskaat
1 t cayennepeper
2 t zout
1 t zwarte peper
olijfolie voor grillen
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten door gehakt.
2. Maak er worstjes van, zo een vinger lengte lang en 1 cm in doorsnee.
3. Smeer worstjes in met olijfolie en grilleer op grilleer plaat of zomers natuurlijk op de bbq.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Civapcici word met Lepinje, Ajvar, Kajmak (kaassaus) en Tzatziki (yogurt-komkommer saus) gegeten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties