Mijn variatie op Cevapcici

  • Balkan, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2013
  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

  • Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

    Mijn variatie op Cevapcici

Ik had verschillende kruiden mengsels in de traditie van Cevapcici uitgeprobeerd en tot deze mengsel gekomen. (afgestemd op persoonlijk smaak)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten
500 g mager half om half gehakt
500 g lamsgehakt
1 ui, heel fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 snij witte brood grof verkruimeld
1 eiwit
1 t paprikapoeder
1 volle t koeksoda (baking soda) / natriumbicarbonaat (anders bakpoeder om vlees luchtig te maken)
1 t gemalen komijn
1 t gemalen korianderzaden
1/4 t geraspt nootmuskaat
1 t cayennepeper
2 t zout
1 t zwarte peper

olijfolie voor grillen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten door gehakt.
2. Maak er worstjes van, zo een vinger lengte lang en 1 cm in doorsnee.
3. Smeer worstjes in met olijfolie en grilleer op grilleer plaat of zomers natuurlijk op de bbq.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Civapcici word met Lepinje, Ajvar, Kajmak (kaassaus) en Tzatziki (yogurt-komkommer saus) gegeten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten