Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand
- Thais,
- 20-30 min.
Dit is nog een recept dat ik ooit eens heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai, Thailandhttp://images.smulweb.nl/smilies/19.gif
Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is.
De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum.
De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima.
Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn.
Voorzichtigheid is dus geboden!!!
Ik wens jullie heel veel succes en smakelijk eten >:)
Ingrediënten 4 personen
- 600 gr. kipfilet,- 400 gr. Thaise aubergines (of gewone)
- handvol Thaise basilicum (of gewone)
- 2 rode pepers,
- 1 blik kokosmelk,
- 2 tot 4 el groene currypasta,
- 4 el vissaus,
- kaffir lime leaves (limoenblaadjes)
- 1 el suiker,
- 1 kopje water.
- arachide olie om in te bakken.
- Als je een liefhebber van koriander bent kun je hiermee garneren.
Bereidingswijze
- Bak de currypasta in arachide olie.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Voeg de kip en de kaffir lime leaves toe.
- Voeg even later de suiker en de vissaus toe.
- Daarna de aubergines toevoegen.
- Als het vlees gaar is de basilicum en de gesneden peper toevoegen.
Bron
Een beetje van de kookles en een beetje van mezelf.
Serveertip
Serveren met Pandan of Basmati rijst.