Voorjaar`s Menu Voor De Goden
- Afrikaans,
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-03-2013
3 in 1 voorjaar`s maaltijd
Ingrediënten 6 personen
GEMARINEERD KIPFILET VOOR DE GODENMet de voorjaar kriebels in jouw beuk en een gewillige grill, tover jij deze satés tot goddelijke lekkerheden.
Ingrediënten
1,5 kg kipfilet, in blokjes gesneden
VOOR MARINADE:
125 ml citroensap
30 ml olie
30 ml honing
2 teentjes knoflook, fijn
10 ml zout
zwarte peper
15 ml gemalen komijn
5 ml kurkuma
2 ml kaneel
in water geweekte saté stokjes
Bereidingswijze
1. Meng alle marinade ingrediënten goed en meng blokjes kip erdoor.
2. Laat blokjes kipfilet voor 2 uur marineren.
3. Steek blokjes kipfilet aan saté stokjes en rooster ze tot goudbruin van kleur en gaar, maar wel nog sappig. (zorg wel dat dit goed gaar is)
Ook heel goed op BBQ te garen.
AARDAPPELSALADE MET SPEKJES
Hier een keer een aardappelsalade zonder mayonaise.
Ingrediënten
aardappelen in schil gekookt, erna geschild en nog warm in plakjes gesneden
ui, fijn
uitgebakken reepjes spek
peterselie, fijn
azijn
olie,
zout,
witte peper,
mosterd
kippenbouillon
sla blaren
Bereidingswijze
1. Meng smaakmakers goed door elkaar en meng de spekjes erdoor. (kan ook zonder spekjes voor een slanker salade)
2. Meng mengsel door nog warme aardappel plakjes.
3. Laar salade afkoelen.
4. Serveer op bedje van sla blaren.
TOMATENSALADE MET CHUTNEY
Een lekker snelle tomatensalade waar jij de zon in proeft.
Ingrediënten
4 tomaten, in grove blokjes gesneden
2 uien, fijn
100 ml water
5 ml citroensap
30 ml chutney (mango chutney werkt goed)
5 ml zout
2.5 ml zwarte peper
Bereidingswijze
1. Meng uien door tomaten en verdeel dit mengsel over een platte salade schaal.
2. Meng overige ingrediënten door elkaar en verdeel over tomaten en uien mengsel.
Bron
Proeven en experimenteren
Laatste reacties
Mmmmm, dit kan ook in de zomer. Bedankt!
heey deon ik heb mijn kip voor morgen in de marinade staan ik hou van lang marineren maar de marinade ruikt (en proeft doe ik altijd kan ik niet laten)heerlijk dus word een top gerechtje dank je wel voor mijn zoon die niet van aardappel houd heb ik pita broodjes erbij met natuurlijk knoflooksaus wat witte rijst een echt feest recept zal zeker vaker op tafel komen gr esther
Margrit [url=http://www.smulweb.nl/artikelen/133774/Mrs-balls-chutney][b][uMrs Balls Chutney[/u][/b][/url] uit Zuid-Afrika is het lekkerst door tomaten en ook door aardappelsalade of een warme gegratineerde aardappel of kip of andere vlees soorten oven gerecht. Ook met de al om bekende Boboti gebruiken Zuid-Afrikaners Mrs Balls Chutney.
Afgelopen week heb ik de Aardappelsalade met spekjes en de Tomatensalade met chutney gemaakt. Beide recepten waren goed te volgen en heel lekker smaak. Ik had geen Mangochutney in huis maar wel Perzikenchutney en dat was ook heel lekker. Ik heb nooit gedacht dat het toevoegen van chutney aan een tomatensalade zo lekker kon zijn. P.S. de tomaatjes kwamen uit de tuin van Volia.
Dank je wel Deon heb je recept meegenomen voor de zomer. Groetjes Gertje
Zier er allemaal lekker uit Deon, ik neem je artikel mee. Groetjes, Louise
Dat ziet er errug lekker uit, ga ik zeker maken van de zomer, bedankt!
ziet er weer heerlijk uit Deon! Dank!
Ooohh dit is lekker kan ik zelfs hier in Z.A. maken. De kip-sates lekker op de braai. Ik neem het artikel mee. Bedankt, groetjes .. Margrit
Hai Deon, wat ben je weer lekker bezig. Ik ga de aardappelsalade maken met spekjes. Ik neem het hele artikel mee, lekkerrrrr