Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2013
  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

  • Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

    Zuurkoolstamppot met Witches Cheese en Beenham

Betoverend lekker door de Witches Cheese en de appelsap.

Het krijgt hierdoor  een milde zure fruitige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 700 gram aardappelen
* 500 gram zuurkool
* 150 gram Witches Cheese
* 100 gram ui
* klein pakje appelsap
* 25 gram boter of margarine
* peper en zout
* beenham

Voor de Witches Cheese zie ook mijn smulweb pagina.

* 25 gram halvanaise
* 25 gram magere yoghurt
* 20 gram kruidenkaas
* 15 gram licht groene prei
* 2 á 3 theelepels gembersiroop
* beetje verse of gedroogde peterselie
* beetje gemalen peper
* paar druppels citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels schillen en snij ze in vieren.
Ui snipperen en even bakken tot dat ze goud / geel zijn.
Zuurkool of voorkoken en goed afgieten en of het vocht er goed uitknijpen.
Voeg daarna aan de zuurkool, de aardappels, ui en een pakje appelsap toe en zoveel water dat het geheel net onder staat.
Laat de aardappelen en de rest koken tot de aardappelen gaar zijn en giet ze af.
Stamp alles fijn en breng het op smaak met gemalen peper en zout en de Witches Cheese.
Serveren met een beenham.

Beenham rondom bruin bakken en dan ca. 10 min. per 100 gram in een voor verwarmde oven van 200 graden.
(Bereidingswijze staat op de verpakking van de beenham )

Serveertip

Als je de zuurkool niet "te" zuur wilt, dan eerst even 5 min. voorkoken en het water afgieten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

oncookingterms avatar
oncookingterms 06-03-2015

hoi Ger.dank je voor de tip,ik ben gelijk ook op jouw receptenpagina gaan kijken .leuk en jouw recepten zijn ook lekker apart. fijn weekend .groetjes Marlo

parel62 avatar
parel62 07-02-2015

kouddd brrr mooi om deze nog eens te maken echte hollandse kost maar dan net even anders ! Gaan we morgen nog maar eens klaarmaken ....

parel62 avatar
parel62 20-10-2014

heerlijk gegeten weer ! Eerste keer weer zuurkool deze herfst en de zuurkool koken in appelsap bevalt me heel goed .

parel62 avatar
parel62 11-03-2014

laatste zuurkool wat nog in vriezer zat vandaag jou heerlijke recept nog eens gemaakt. Zelfs Venzuelaanse vriendin vond het heel smakelijk en alweer de schaap leeggegeten .

parel62 avatar
parel62 03-12-2013

Weer voor zuurkool brrr een koude dag hoort een warme ouderwetse hap bij met een nieuw jasje hhaha

IZim avatar
IZim 29-10-2013

Vandaag gegeten. Lekker om zuurkool eens anders te eten dan met spekjes en worst. Bedankt

pwiggers avatar
pwiggers 24-10-2013

Hallo Ger, Je zuurkool is net klaar met je heksenkaas, oftewel Whitches cheese. Echt heerlijk! De zuurkool krijgt door de kaas een heerlijk zachte smaak. Ik heb alleen zoals in het recept van de zuurkool geen stamppot gemaakt, maar een ovenschotel. Onderin zuurkool, dan plakjes worst (hier in Duitsland Mettenden, dus een soort worst met gerookt gehakt) en daarop puree. Bedankt voor je lekkere recept. Hartelijke groet, Petra

ger1958 avatar
ger1958 21-10-2013

Adeline, wat geweldig, dat jij dit recept hebt gemaakt voor je eet clubje !! voel me echt vereerd !! Dank je wel, voor je lieve eerlijke respons steeds !!

adeline43 avatar
adeline43 15-10-2013

Afgelopen zondag voor ons eetclubje gemaakt en het was weer heerlijk! en zo gemakkelijk! Het zal nog vaak op tafel komen. Volgende keer met jou versie witches cheese. Groetjes, Adeline

parel62 avatar
parel62 20-09-2013

Heerlijk we kunnen niet anders zeggen en zal deze winter hier regelmatig op tafel komen. Ook gemaakt met de zelfgemaakte heksenkaas. TOPPIE!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten