De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2013
  • De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

    De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

    De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Bakpapier
80g basterdsuiker
125g roomboter
100g MonChou
250ml slagroom
200g Bastognekoek
1 blikje kersen vlaaivulling
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

knip het bakpapier in een ronde vorm en doe deze in de taartvorm.

Bereidingswijze

Lees hier hoe u de lekkerste monchoutaart maak.

Bodem:
Kruimel ruim 200g bastognekoekjes. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is haalt u het pannetje van het vuur en doet u de bastonekruimels er bij. roer dit goed door elkaar. Zodra de kruimels de boter hebben opgenomen verdeelt u het geheel over de taartvorm. zorg dat de bodem goed aangedrukt is. Leny van Eenenaam gebruikt hier altijd de bolle kant van een lepel voor. Laat de bodem vervolgens even afkoelen in de koelkast.

Mochoutaart:
Meng de monchou met de suiker met een mixer met garden totdat er een glad mengsel ontstaat. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Vervolgens mengt u deze twee mengsels door elkaar tot een egale massa.
Haal nu de taartvorm weer uit de koelkast en verdeel het mengsel over de taart. Wanneer u dit gedaan heeft mag de taart geruime tijd opstijven in de koelkast. Zodra de taart is opgestijfd kunt u deze garneren met een kersenvlaaivulling. Echte kersen zijn nog lekkerder!

Geniet er van!

Leny van Eenenaam.

Kijk ook eens naar mijn andere recepten zoals op http://www.smulweb.nl/recepten/1411541/Leny-van-eenenaam-supersnelle-andijviestamppot

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

stoofpot74 avatar
stoofpot74 27-10-2013

... En inderdaad: het smaakt HEERLIJK!! Op advies van anderen heb ik een aantal ingrediënten aangepast: monchou (2 pakjes = 200 gr) + 375 ml slagroom gebruikt, 1 1/2 blikje kersen vlaaivulling en bodem-dosering in tact gelaten. Grote springvorm 25 cm als basis. Deze taart ga ik vaker maken! Nogmaals bedankt voor het recept, groet Irma

stoofpot74 avatar
stoofpot74 26-10-2013

Dag Leny, bedankt voor je recept! Het is mijn eerste monchou taart, ben benieuwd hoe `ie straks smaakt... aan de reacties te zien komt dat vast goed :-) Groet Irma

xrubyriezebos avatar
xrubyriezebos 25-05-2013

ik heb deze taart woensdag gemaakt , smaakt heel lekker ! En wat ik las in de reacties was dat hij klein uitviel, maar dat valt erg mee. Ik heb er 10 stukken uit gesneden.

will_s avatar
will_s 16-03-2013

Zojuist deze taart gemaakt.Maar hij is wat klein vind ik.Wel vlug al even geproefd , hij is superlekker !Maar volgende keer neem ik van alles meer ingrediënten.Oh ja, ik heb ook een zakje klopvast gebruikt. Groetjes Willeke.

lemmie0 avatar
lemmie0 16-03-2013

taart meteen gemaakt,SUPER lekker!!!! dit wordt een van mijn favorieten..

will_s avatar
will_s 15-03-2013

Ik ga deze taart morgen maken. Bedankt voor je recept !Groetjes Willeke.

sasenja avatar
sasenja 15-03-2013

Ik ga deze Monchoutaart maken vervolg komt nog als hij klaas is en op is.

engelinde avatar
engelinde 15-03-2013

Deze taart is heerlijk,maar dit recept is erg weinig voor 10 personen,dan zijn de gesneden punten wel erg klein. Liever anderhalf keer het recept pakken en een grotere vorm van 28 cm doorsnee.

vegavisje avatar
vegavisje 10-03-2013

met digestives origineel ipv bastogne nog lekkerder, vind ik

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten