1. Home
  2. Recepten
  3. tarte tropizienne

tarte tropizienne

Door: patisjeetje

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2013

Ingrediënten


350 g bloem
150 ml lauwe melk
50 g suiker
1 snuf zout
1 ei
3,5 gram zakje gist
1 el fleur d`oranger
75 g gesmolten roomboter

voor de vulling
450 ml melk
3 eieren (2 heel, 1 eigeel)
150 ml slagroom
125 gr roomboter
vanillestokje
150 g suiker
60 g maizena
Voor de decoratie:
1 ei, losgeklopt
grijn suiker of 6 suikerklontjes, grof gestampt in een vijzel


tarte tropizienne
tarte tropizienne

Een luxe gevulde brioche bolletjes met een soort van franse banketbakkers room.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst het deeg voor de brioche-broodjes. Het deeg moet ongeveer twee uur rijzen. Doe de melk, suiker, het ei, een snufje zout, de gesmolten boter, een eetlepel fleur d`oranger in een kom en zeef de bloem erboven. Voeg de helft van een zakje instantgist toe 3,5 g
Kneed het geheel in ongeveer 6 minuten in een keukenmachine tot een soepel deeg , met de hand kan ook duurt alleen wel wat langer.
Maak een mooie bol van het deeg. Plaats de bol in een schone kom, dek af met plastic folie en zet weg op een warme plek om te laten rijzen. Laat minimaal 1,5 uur staan.
Als het deeg mooi gerezen is (verdubbeld in hoeveelheid), kneed het deeg dan weer goed door, zodat de lucht uit het deeg is en het deeg weer slinkt. Verdeel het deeg in 8 stukken en draai mooie bolletjes. Plaats de bolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en druk de bolletjes iets plat. Zorg voor ruimte tussen de bollen want ze zetten nog uit.
Plaats de ovenplaat met de 8 bollen in een oven met een temperatuur van ongeveer 30º C en laat de bollen op deze manier nog een half uur in de oven rijzen.

Bereidingswijze

Maak intussen de vulling door het merg uit het vanillestokje te schrapen en het merg en het stokje samen met de melk in een pan met dikke bodem op te warmen tot het kookt.
Klop in een andere kom de suiker en de twee hele eieren en een eierdooier tot een zachtgeel en romig geheel.
Voeg de maïzena toe en mix het goed door het mengsel totdat het geheel mooi glad is. Verwijder het vanillestokje uit de melk en roer de gekookte melk voorzichtig door het ei-suiker mengsel.
Doe het geheel terug in de pan, voeg de vloeibare slagroom toe en verwarm zachtjes, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dikker wordt van structuur.
Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en mix tot het geheel een mooie gladde structuur heeft. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
Haal de gerezen bollen uit de oven. Klop een ei los en bestrijk de gerezen bollen met een kwastje, zodat ze een mooi laagje krijgen. Besprenkel de bollen met grijn suiker.
Plaats de ovenplaat met de bollen in een voorverwarmde oven op 175º C (160º hetelucht), gedurende 20 minuten.
Haal de bollen uit de oven als ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en snijd ze voorzichtig doormidden.
Vul een spuitzak met de crème en spuit een mooie sliert op de onderste helft van de Tropézienne. Plaats de bovenste helft er bovenop

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top