Garnalensoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-1999

Heerlijke soep voor feestmaaltijden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr gepelde garnalen, 2 uien, 80 gr boter, knoflook, 80 gr bloem, 1/2 l melk, 1/2 l water, peper, zout, citroensap, 4 lepels gehakte peterselie, 2 dl room.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de helft van de garnalen met de uien zeer fijn. Maak de boter warm. Pers de knoflook uit in de boter. Laat stoven, voeg eveneens de garnalen en uien toe. Voeg bloem toe en schenk al roerend het water en melk bij. Mix de overige garnalen fijn. Doe er de garnalenpuree bij, peper en zout. Laat de soep 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Voeg citroensap, peterselie en room toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten