Gratin van brood, melk en fontina

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Gratin van brood, melk en fontina

    Gratin van brood, melk en fontina

    Gratin van brood, melk en fontina

Brood, melk en kaas, maar dan op de manier van Valle d`Aosta:
gegratineerd uit de oven met een snufje nootmuskaat.

*Fontina is een halfharde kaas van koemelk uit Valle d`Aosta.
U kunt hem vervangen door een andere soort kaas naar keuze.
Neem bijvoorbeeld emmentaler of gruyère.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 ml melk
4 grote sneetjes brood
60 g fontina*
60 g geraspte parmezaan
2 eieren
nootmuskaat
boter
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 243,17 kcal
Koolhydraten 17,97 g
Eiwitten 14,85 g
Vetten 11,43 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kluts in een kom de eieren los.
Voeg de melk, wat nootmuskaat en een snufje zout toe.
Dompel het brood in het eimengsel en laat het vocht goed in het brood trekken.

Bereidingswijze

Leg 2 sneetjes brood in een ovenschaal waar ze net in passen.
Verdeel de helft van de geraspte fontina en parmezaan erover.
Leg de 2 andere sneetjes brood erbovenop.

Verdeel de resterende fontina en parmezaan over het brood.
Leg enkele vlokjes boter op het brood en zet de schaal ca. 25 minuten in de oven.

Bron

Met dank aan cucinait.nl/

Serveertip

Serveer de gratin warm.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

willeke-s avatar
willeke-s

Doorsturen

Home Recepten