Gratin van brood, melk en fontina
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Brood, melk en kaas, maar dan op de manier van Valle d`Aosta:
gegratineerd uit de oven met een snufje nootmuskaat.
*Fontina is een halfharde kaas van koemelk uit Valle d`Aosta.
U kunt hem vervangen door een andere soort kaas naar keuze.
Neem bijvoorbeeld emmentaler of gruyère.
Ingrediënten 4 personen
350 ml melk4 grote sneetjes brood
60 g fontina*
60 g geraspte parmezaan
2 eieren
nootmuskaat
boter
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 243,17 kcal |
Koolhydraten | 17,97 g |
Eiwitten | 14,85 g |
Vetten | 11,43 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kluts in een kom de eieren los.
Voeg de melk, wat nootmuskaat en een snufje zout toe.
Dompel het brood in het eimengsel en laat het vocht goed in het brood trekken.
Bereidingswijze
Leg 2 sneetjes brood in een ovenschaal waar ze net in passen.
Verdeel de helft van de geraspte fontina en parmezaan erover.
Leg de 2 andere sneetjes brood erbovenop.
Verdeel de resterende fontina en parmezaan over het brood.
Leg enkele vlokjes boter op het brood en zet de schaal ca. 25 minuten in de oven.
Bron
Met dank aan cucinait.nl/
Serveertip
Serveer de gratin warm.