vegetarische tarweschotel
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-03-2013
een tarweschotel met veel groente. ook geschikt om vooraf te maken
Ingrediënten 6 personen
400g voorgekookte tarwe600g groente bouillon
2 paprika`s (rood + geel)
1 courgette
2 uien
1 teentje knoflook geperst
1 broccoli (400g)
24 kerstomaatjes
100g rucola
200g paddestoelen (champignons, Shiitake, of andere stevige paddestoelen)
Voorbereiding
paprika in blokjes snijden
paddestoelen in schijfjes snijden
ui snipperen
broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. De stam in blokjes snijden
kerstomaatjes halveren
Bereidingswijze
de tarwe opzetten met de bouillon en 10min laten koken op een zacht vuurtje zonder deksel. Dan van vuur af, afdekken met deksel en nog 10min laten nagaren.
ui en knoflook fruiten
paddestoelen erbij en 1 min meewokken
paprika, courgette en broccoli erbij en nog 5min wokken.
Eventueel kan hier nu nog een scheut oestersaus toegevoegd worden.
tomaatjes en rucola toevoegen en nog even verder wokken tot de tomaatjes hun stevigheid beginnen te verliezen (mogen niet te zacht worden)
De saus kan nu gemengd worden met de tarwe. Dit geheel kan direct opgediend worden, maar ook in de koelkast bewaard worden om een of twee dagen later (in de microgolf) opgewarmd te worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties