Geglaceerde aubergine met honing en harissa

  • Arabisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2013
  • Geglaceerde aubergine met honing en harissa

    Geglaceerde aubergine met honing en harissa

    Geglaceerde aubergine met honing en harissa

Heerlijk kruidig Arabisch bijgerecht. Doordat de aubergines eerst in de oven gaan en daarna worden geglaceerd krijgen ze een hele zachte zoete smaak. Heerlijk in combinatie met een eenvoudige couscoussalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines
100 ml olijfolie
3 kleine tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden/geraspte gemberwortel
1 tl gemalen komijn (djinten)
0,5 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
0,5 tl kaneel
2 tl harissa
80 ml (115 gram) honing
3 tl tomatenpesto
1,5 eetlepel citroensap, of meer naar smaak
koriander en muntblaadjes voor erbij
Griekse yoghurt voor erbij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, bakplaat, kom, pan, tang

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en snijd elke helft in 6-8 parten. Schep ze om met 80 ml olijfolie. Schik ze naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in 30 min goudbruin.

Verhit de resterende olijfolie in een pan op laag vuur. Schep hier in de knoflook en gember 30 sec om tot de aroma`s vrijkomen. Voeg de specerijen, harissa, honing, pesto, citroensap en 1,5 tl zout toe en schik de parten aubergine naast elkaar in de pan. Glaceer ze 6-8 min in de saus, onder één of tweemaal keren (pas op: de honing kan snel verbranden).

Neem van het vuur en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe. Schep in een schaal, strooi de kruiden erover en serveer warm of op kamertemperatuur met de Griekse yoghurt.

Bron

Delicious Magazine Januari 2011

Serveertip

Heerlijk met couscous en lamsvlees of eend.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten