brioche brood

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2013

is een heerlijk luchtig broodje met de structuur van cake, het is een broodje dat veel meer vet bevat dan gewoon brood, maar het is heerlijk om te maken en te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist( ongeveer 8 gram)
• 1 eetlepel water
• 250 gram bloem
• 3 grote of 4 kleine eieren
• 50 gram fijne tafelsuiker
• Een theelepeltje zout
• 2 eetlepels melk
• 225 gram zachte boter

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Neem een grote kom, doe daarin de gist en een eetlepel lauwwarm water, meng dit en laat het dan even staan op een warme plaats.

Klop ondertussen twee eieren los en snij de boter in kleine blokjes.

het gist mengsel is klaar wanneer deze bubbels vertoont.
zeef nu de bloem en de losgeklopte eieren toe en kneed dit alles ongeveer 2 minuten met de deeghaken van de mixer.

Meng je suiker, zout en twee eetlepels lauwwarme melk en giet dit mengsel bij je deeg. Kneed nu 10 minuten totdat het deeg los komt van de kom.

Laat de mixer gewoon draaien en voeg de stukjes boter toe, kneed zo nog ongeveer 6 minuten, het deeg wordt dan wat elastisch.

Doe het deeg nu in een schone kom en dek de kom af met plasticfolie, Zet de kom op een warme plaats en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen. Het volume zal dan ongeveer verdubbelen

Bereidingswijze

Bestrooi je werkblad met wat bloem en maak van je deeg 4 bollen, kneed deze bollen even op je werkblad door. Vet je bakblik in met wat boter en leg de bollen op een rij daarin. Dek het af met een schone vochtige doek en laat het nog eens een uur rijzen.
Verwarm je oven voor op 180°
Knip de bollen dan in, voor een mooie vorm. Klop het laatste ei en bestrijk daarmee de bovenkant van je deeg.
Zet het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 180° in 35 / 45 minuten gaar en mooi goudgeel.

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 10-03-2013

Briochebrood is heerlijk, ik neem hem dus graag van je mee. Waarschijnlijk heb ik volgende maand mijn kitchenaid mixer en wil dan ook dit brood gaan maken. Leuk project voor mij, want het lukt mij vaak niet om mijn brooddeeg luchtig te houden. Bedankt voir je recept! =)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten