Lente=Aspergeschotel uit de oven
- Nederlands,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 04-03-2013
Het wordt weer lente (Godzijdank) dus ook weer tijd voor die overheerlijke witte pracht uit de grond: Hollandse asperges! Hier een receptje wat altijd wel superlekker is met dit witte goud.. Sterker nog, vandaag gemaakt (vroege aspergeboer als bijna buurman...) en ohohoh dit was weer smullenhttp://images.smulweb.nl/smilies/2.gif
Ingrediënten 4 personen
1 kg verse Hollandse asperges (geschild met de dunschiller)1 kg lekkere aardappels (ik zeg persoonlijk: Gourmandische van AH) geschild en in plakjes
150 gr slagersachterham (plakjes, in reepjes gesneden)
75 gr jong belegen kaas (geraspt of in hele smalle reepjes)
1,5 dl slagroom
2 eieren
1 bolletje mozzarella (in plakjes)
(versgeraspte) peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Benodigdheden
Aspergepan met netje, dunschiller, steelpan, kookpan, snijplank, ovenschaal (ingeboterd)Voorbereiding
Kook de asperges ca 10 minuten, giet af maar bewaar het kookvocht. Hiervan kun je altijd lekkere aspergesoep maken!
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten, giet af en laat droogstomen met deksel op de pan.
Meng de eieren met de kaas, room, ham, peper en zout goed door elkaar
Bereidingswijze
Leg de aardappelschijfjes als `bodem` en verdeel hierover de asperges. Giet hierover het eimengsel en dek af met de kaas. Zet ongeveer 25 a 30 minuten in de oven tot je een mooie goudgele knapperige korst erop hebt en haal dan uit de oven. Laat een minuutje rusten.
Serveertip
Dit is zo lekker, daar is niks meer bij nodig. Gewoon lekker opscheppen en genieten!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties