Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013
  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

  • Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

    Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr kipfilet (in reepjes)
1 rode ui (halve ringen)
1 grote ui (halve ringen)
½ rode peper (zonder zaad)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 wortels (in reepjes)
200 gr peulen
1 prei (in halve ringen)
1 gele paprika (in reepjes)
200 gr champignons (gehalveerd)
125 gr taugé
1 t sereh
1 t laos
Mestpuntje ve-tsin
1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember
2 el zonnebloemolie of wokolie
1 ½ el oestersaus
1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus
100 ml warme kippenbouillon
Beetje maizena (indien nodig)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Was alle groente, maak ze schoon en snij ze zoals staat beschreven. Snijd de kipfilet in reepjes. Bewaar apart van de rest. Doe de groente in een roestvrijstalen vergiet en laat uitlekken. Neem een wok, verwarm deze tot heet, doe daar de olie in. Die olie is zo heet. Wok eerst de kipfilet totdat ze goudbruin zijn, dan eruit halen. Begin dan in delen de groente te wokken, het hardste het eerste want heeft de meeste tijd nodig. Voeg dan de smaakmakers toe, de champignons, blus af met de warme kippenbouillon en wok tenslotte de kipfilet nog even mee. Die groenten moeten namelijk wel wat knapperig blijven want dat is het lekkerste. NB. Die bouillon moet warm zijn daar anders de wok teveel afkoelt. Indien nodig het laatste vocht eventueel wat binden met maizena. Tenslotte nog een opmerking over Ve-Tsin. Ik weet dat veel mensen er panisch voor zijn of zelfs denken er allergisch voor zijn, maar dit is overdreven. Dit spul is uitsluitend bedoeld om smaken wat naar voren te halen c.q. te versterken, maar veel Chinese restaurants gebruiken er veel te veel van. Een mespuntje kan derhalve echt geen kwaad en schaadt niks of niemand en anders laat je het achterwege. Smaak is lekker zacht/zoet met wat pit, erg lekker. Nu maar lekker smullen !

Serveertip

Wok er eventueel Chinese noedels/mihoen bij of serveer lekker met witte rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omajan avatar
omajan 20-09-2014

Vanavond gegeten, het was heerlijk. Groetjes Marianne

ruthbrock avatar
ruthbrock 11-11-2013

1 antwoord Alex: KEILEKKER!!!!!!!

wendyvandrie avatar
wendyvandrie 13-10-2013

hij is erg lekker, maar ik heb iets meer van de kruiden en sausen gebruikt voor wat extra smaak!

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-09-2013

LEKKKKKKKERRRRRR Alex , thks en een fijn weekend

adeline43 avatar
adeline43 21-09-2013

Het ziet er niet alleen heerlijk uit het smaakt ook zo! wij hebben genoten en echt lekkerder als van de Chinees! Groetjes, Adeline

ankie43 avatar
ankie43 16-08-2013

Hallo Alex, heb je recept meegenomen. Ziet er bijzonder smakelijk uit. Maak dan een vega-variant zonder kippetje, maar met vega roerbak stukjes en groentebouillon i.p.v kippe. Moet wel erg lekker zijn. Bedankt en groet van Ankie.

adeline43 avatar
adeline43 15-08-2013

Ik ga het een keer maken, ziet er heerlijk uit! Groetjes, Adeline

Eveline66 avatar
Eveline66 27-07-2013

Een heel lekker en gezond recept. Gegeten met rijstvermicelli.

Jettie8 avatar
Jettie8 09-04-2013

Wij hebben dit vanavond gegeten en moesten erna onze vingers natellen, zo lekker !!!

ijmpoot avatar
ijmpoot 07-04-2013

Wij hebben het vanavond gegeten en iedereen vond het erg lekker. Ik heb alleen minder sereh toegevoegd. Een theelepel leek mij erg veel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten