Spinaziestrudel
- 60-120 min.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Doe 225 gr. van de bloem in een kom, breek daar de eieren in en voeg 1,5 tl.zout toe.
Roer alles door elkaar en kneed er een soepel deeg van, eventueel met nog wat water of bloem, leg dat afgedekt in de koelkast.
Was de spinazie en kook die gaar.
Spoel die dan daarna met veel koud water.
Druk de spinazie in de zeef zo droog mogelijk en snijd fijn.
Roer 150 gr van de kaas erdoor, voeg nootmuskaat, garam massala, peper en zout toe en laat de spinazie afkoelen.
Bestrooi het aanrecht dun met bloem, rol daarop het deeg uit. Bestrijk die gelijkmatig met de spinazie, maar laat rondom een rand van 3 - 4cm. vrij.
Rol de deeglap op, plak het deeg aan de einden met wat water vast.
Bak ca. 35 min in de oven.
Smelt intussen de boter en verwarm daarin de salie en de knoflook op laag vuur.
Snij de rol in porties. Besprenkel die met de salieboter en strooi er de rest van de kaas over.
Bron
internet - verschillende sites gecombineerd