1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Chocolade
  5. Chocolade letter
  6. Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013

Ingrediënten


room, (melk), suiker en gelatine.
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 150 ml melk
- 50 ml slagroom
- 50 gram witte chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 50 gram frambozen jam
- 1/2 limoen


Verder heb je nodig












You might also like:
Clafoutis met Frambozen
Yoghurt met gemarineerde mango en frambozen
Chocolade mousse uit de slagroomspuit
Chocolade vijgen
Chocoladeaardbeitjes
LinkWithin
Geplaatst door Femke op 8:44 AM
Categorie: Desserts
2 OPMERKINGEN:

Junglefrog25 maart 2010 18:52
En zooo lekker !!! Ik heb een heel boek met pannacotta recepten. Echt super

Beantwoorden

Marco26 maart 2010 17:27
Ik heb het geprobeerd te maken ik als "kookkluns" De glaasjes staan nu ik de koelkast ben echt benieuwd hoe het smaakt ik laat het even weten

Marco

Beantwoorden

LINKS NAAR DIT BERICHT
Een link maken



Nieuwer bericht Ouder bericht Startpagina
Abonneren op: Reacties plaatsen (Atom)

Jamie`s Kookrevolutie
€ 34.95


Zoeken in deze blog

Excellent eten - Kookblog

Welkom op de kookblog van Ivonne en Femke

Ruim 5 jaar geleden begon onze kookgeschiedenis in een studentenhuis in Delft. Koken bestond toen uit de gebruiksaanwijzing van een pakje volgen. Nadat we de smaak van elk pakje wel gehad hadden dachten we dat het ook anders moest kunnen.

Een pakje zuurkoolschotel met bieslook creme-fraiche saus was het begin van ons kook avontuur. We gingen naar onze favoriete winkel (de AH) en haalden geen pakje maar een potje creme fraiche en een zakje bieslook.

Nu een aantal jaar later zijn er hier geen pakjes meer te bekennen maar des te meer heerlijke gerechten!

Veel lees en kookplezier, we vinden het leuk als je een reactie achterlaat!

Ivonne en Femke
Populaire berichten

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche
Winterkost Ondanks dat het nieteens zo koud is momenteel krijg je door het droevige weer en de korte dagen zin in echte winte...

Dubbelkoolzure soda/ Zuiveringszout / Natrium-Bicarbonaat
Wat is het, waar koop je het, hoe gebruik je het ? In het kookboek van Nigella kwam ik de term Dubbelkoolzure soda tegen. In haar Chocola...

Mini pannetje met romige kip
Kleine pannetjes uit de oven. Mini cocettes of ook wel kleine pannetjes genoemd, vooral bekend van Le Creuset maar nu ook gewoon bij de Xe...

Tonijn pasta recept Jamie Oliver
Dit Recept van Jamie Oliver is even totaal wat anders. Kaneel door de pasta.. het klinkt wat vreemd maar smaakt verrassend goe...

Vegetarische lasagne met aubergine en ricotta
Lekker anders . Lasagne is altijd lekker, maar soms heb je gewoon zin in even net iets anders. Deze lasagne is daar een perfect voorbeeld va...

Korstdeeg: deeg voor hartige taarten
Basis deeg Korstdeeg is een basisdeeg gebruikt kan worden voor zowel zoete als hartige taarten. Het deeg bestaat uit bloem, boter, ei, wate...
Er is een fout opgetreden in dit gadget
Twitter

Excellent-eten
Excellent_eten
Excellent_eten Perfect kerstgerecht! kvzkookblog.blogspot.com/2011/11/varken
over a year ago · reply · retweet · favorite
Excellent_eten Super voorgerechtje! kvzkookblog.blogspot.com/2011/11/tonijn
over a year ago · reply · retweet · favorite
Excellent_eten Ik heb het gratis trendrapport We the Web over de toekomst van het internet gedownload via @frankwatching http://bit.ly/e0y1Nr
over a year ago · reply · retweet · favorite
Excellent_eten ERRUG lekkere vegetarische lasagne, aanrader!! http://kvzkookblog.blogspot.com/2011/04/vegetarische-lasagne-met-courgette-en.html
over a year ago · reply · retweet · favorite

Join the conversation
Share it

Beoordeel deze blog:



Recepten
Hoofdgerechten (116)
Vegetarisch (46)
Taart en gebak (37)
Snel koken (33)
Pasta (31)
Foodblog event (28)
Desserts (25)
Amuses en borrelhapjes (21)
Bijgerechten (19)
Vis (17)
Brood en baksels (15)
Hartige taart / Quiche (15)
Risotto (14)
Daring Bakers (11)
Pesto tapenade dips en sausjes (11)
Salades (10)
Soepen (10)
Materiaal en tools (9)
Warme voorgerechten (9)
Curry (8)
Handige en bijzondere ingrediënten (7)
Hollandse pot (5)
Kleine pannetjes / Mini pannetjes / Cocettes (5)
Kookboeken (5)
Wijnen (5)
Koude voorgerechten (4)
Kerst (3)
Over ons (3)
Tips en trucs (3)
Toko (2)
Activiteiten (1)
Holland`s Cupcake Challenge (1)
Archief
► 2011 (5)
▼ 2010 (88)
► december (3)
► november (5)
► oktober (5)
► september (7)
► augustus (5)
► juli (6)
► juni (5)
► mei (8)
► april (8)
▼ maart (16)
Zoet korstdeeg/zanddeeg
Lente pasta met zalm
Daring Bakers Challenge: Grapefruit Tian
Panna cotta met witte chocolade en frambozen
Taartje gevuld met bosvruchten
Thaise pompoensoep
Thaise salade met kip
Hartige taart met zalm en spinazie
Korstdeeg: deeg voor hartige taarten
Zelfgemaakte Focaccia
Maisstamppotje met citroenkip en tomatensla
Couscoussalde met citroenkip
Risotto met groene groenten en cashewnoten
Bezoek Italia al Dente
Couscous met spinazie en ansjovis
Samenvatting Foodblogevent Februari: VEGETARISCH
► februari (14)
► januari (6)
► 2009 (167)
► 2008 (33)
Blijf op de hoogte
Berichten
Reacties
Disclaimer
Alle foto`s op deze website zijn zelfgemaakt en eigendom van Femke en Ivonne. Het is dan ook niet toegestaan deze foto`s zonder bronvermelding te gebruiken.
Leuke blogs!
Aan tafel met Tanja
Bikkesement
Caroline`s blog
Culimama
Daily stuff and more
Frogbites
Gabriella`s creatieve keuken
Hobbykok pluis
Hobbykoken
Kook&
Kookblog Marcel
Lekker Hapje
Maaike van Kessel
Mangerie
Marieke kookt
Mister Ooijer
Recepten Italie
Sabina kookt
Silkes kookhoekje
Taartjes-a-la-floorabella
Taste of Matisse
Uit de keuken van Arden
Veglog
Link uitwissellen
Stuur even een berichtje om een wederzijdse link te wisselen



Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiden:
1. Week de gelatine in koud water.

Bereidingswijze

2. Breng de melk samen met de room aan de kook.
3. Smelt de witte chocolade in de melk en de room.
4. Knijp de geweekte gelatine blaadjes goed uit en roer door het roommengsel.
5. Verdeel het mengsel over de 3 bakjes en zet deze minstens 4 uur in de koelkast.
6. Meng de jam met de geraspte limoen schil en het sap. Verdeel dit over de schaaltjes na het opstijven.
7. Bewaar de glaasjes tot het opdienen in de koelkast. Decoreer eventueel met wat limoenschil of witte chocolade.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Tips:
- Ook erg lekker met frambozencoulis. Gebruik hiervoor 125 gram (diepvries) frambozen en 10 gram poedersuiker. Prak de (ontdooide) frambozen fijn met de suiker. Druk door een zeef om de pitjes te verwijderen. Maak de coulis wat frisser door limoensap en schil toe te voegen.
- Bovenstaand recept is een lichte variant doordat een deel van de room door melk is vervangen. Je kan het recept ook maken met alleen maar room.
- Panna cotta kan je tot 2 dagen van de voren bereiden. Bewaar de panna cotta goed afgedekt in de koelkast.
- Je kan de panna cotta ook op een bord storten. Houdt de bakjes even in een schaal met warm water en ga met een mes langs de randen. Stort de panna cotta op de borden en schenk de saus erover.

Gelatine vervangen door agar agar:
3 gram gelatine kan vervangen worden door 1 gram agar agar poeder. 1 blaadje gelatine weegt 1,667 gram (20 gram : 12 velletjes). Voor dit recept worden 2 blaadjes gelatine gebruikt 3.333 gram. Dus voor dit recept heb je 1.1 gram agar agar nodig. Laat de agar agar enkele minuten meekoken met het roommengsel.

Bron

Http://kvzkookblog.blogspot.nl/2010/03/panna-cotta-met-witte-chocolade-en.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Monica46


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Monica46
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top