Zoete uientaart met ham en kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013

Heerlijke hartige taart met een zoetige twist van de uien.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid, Koopmans)
4 zoete witte uien (in halve ringen)
150 gr achter- of schouderham (= naar smaak, in reepjes)
2 el zonnebloemolie
1 el suiker
2 tl kerriepoeder
4 eieren
1 dl volle melk
1 el tijm (gedroogd)
(versgemalen) peper en zout
1 ons geraspte jong belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quichevorm of lage taartvorm van 26cm doorsnede (ingevet), koekenpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.
Meng de eieren met de melk, peper, zout en tijm.

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak hierin de halve uiringen glazig. Voeg de hamreepjes, suiker en kerrie toe en bak een minuutje mee.
Bekleed de vorm met het deeg en verdeel hierover het ui-mengsel. Giet hierover het eimengsel en verdeel gelijkmatig. Strooi de kaas er overheen en zet de schaal of vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ca 30 minuten gaar en goudbruin. Haal dan uit de oven en laat een minuutje staan, daarna is het tijd om hem/haar op te peuzelen. Lekker!!!! Eet smakelijk!!

Bron

Allerhande, maar iets aangepast

Serveertip

Het is een behoorlijk vullende quiche, maar een licht soepje vooraf of een frisse salade erbij en je hebt een volledige maaltijd!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten