knolselderij soep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013

vaak gebruik je voor een gerecht een halve knolselderij en houd je een helft over. Met deze lekkere soep maak je je knolselderij op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 - 4 sjalotjes
knoflook
3 tot 4 ons knolselderij (een halve)
2 aardappels
groentebouillon
bakje mascarpone
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

knolselderij en aardappel in kleine blokjes snijden, sjalotjes en knoflook snipperen

Bereidingswijze

wat boter in de pan, fruit sjalot en knoflook 5 minuten,
voeg knolselderij en aardappel toe, fruit een paar minuten mee,
voeg ca. 700 ml. groentebouillon toe.
Laat de soep in 20 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de mascarpone toe.
Laat nog een paar minuten door en door warm worden.
Als variatie kun je er de laatste 5 minuten nog wat klein gesneden champignons doordoen.

Bron

www.soepmaken.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten