1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. knolselderij soep

knolselderij soep

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013

Ingrediënten 4 personen


3 - 4 sjalotjes
knoflook
3 tot 4 ons knolselderij (een halve)
2 aardappels
groentebouillon
bakje mascarpone



Vaak gebruik je voor een gerecht een halve knolselderij en houd je een helft over. Met deze lekkere soep maak je je knolselderij op.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knolselderij en aardappel in kleine blokjes snijden, sjalotjes en knoflook snipperen

Bereidingswijze

Wat boter in de pan, fruit sjalot en knoflook 5 minuten,
voeg knolselderij en aardappel toe, fruit een paar minuten mee,
voeg ca. 700 ml. groentebouillon toe.
Laat de soep in 20 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de mascarpone toe.
Laat nog een paar minuten door en door warm worden.
Als variatie kun je er de laatste 5 minuten nog wat klein gesneden champignons doordoen.

Bron

Www.soepmaken.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peter16groot


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peter16groot
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top