Key lime pie

  • Amerikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2013

Een overheerlijke taart, lekker bij de thee, maar ook als nagerecht onweerstaanbaar.

Het recept komt uit de database van de Bon Appetit,352 lezers hebben een review gegeven, zij gaan de taart vaker maken.

Bekijk hier de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Key-Lime-Pie-108125

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
250 gram volkoren biscuitjes

50 gram boter

4 eetlepels suiker

boter om in te vetten


1 blikje gecondenseerde melk

1 dl limoensap (5/6 limoenen

6 grote eidooiers

snufje zout


2 dl slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 20/24 cm

Voorbereiding

Vet een springvorm van 20 cm in met boter

verwarm de oven voor op 170/180 graden

Pers de limoenen tot je 2 ½ dl sap hebt

Scheidt de dooiers van de eiwitten

Verkruimel de koekjes in de foodprocessor. Indien niet aanwezig de koekjes in een stevige plastic zak doen en er met de deegroller op slaan.

Bereidingswijze

Doe de kruimels in een kom

Smelt de boter en doe deze samen met de twee eetlepels suiker bij de koekkruimels

Roer de boter door de kruimels tot dat het goed verdeeld is

Doe de kruimels in de springvorm en verdeel deze over de bodem en de zijkant

Zet de springvorm voor 9 minuten in de oven, zet daarna apart om af te laten koelen

Laat de oven aan

Klop de dooiers op met de gecondenseerde melk

Klop het sap er door, het mengsel zal wat dikker worden

Giet het mengsel op de taartbodem en zet deze voor 15/20 minuten in de oven

Laat de taart op een rek helemaal afkoelen, de vulling wordt steviger terwijl hij afkoelt.

Laat de taart 6 uur op een koele plaats staan

Klop vlak voor het serveren de slagroom met de mixer zo dik dat je er stijve pieken van kan maken

Doe de slagroom op de taart en serveer

Bron

Epicurious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten