Key lime pie
- Amerikaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-03-2013
Een overheerlijke taart, lekker bij de thee, maar ook als nagerecht onweerstaanbaar.
Het recept komt uit de database van de Bon Appetit,352 lezers hebben een review gegeven, zij gaan de taart vaker maken.
Bekijk hier de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Key-Lime-Pie-108125
Ingrediënten 1 persoon
250 gram volkoren biscuitjes50 gram boter
4 eetlepels suiker
boter om in te vetten
1 blikje gecondenseerde melk
1 dl limoensap (5/6 limoenen
6 grote eidooiers
snufje zout
2 dl slagroom
Benodigdheden
Springvorm van 20/24 cmVoorbereiding
Vet een springvorm van 20 cm in met boter
verwarm de oven voor op 170/180 graden
Pers de limoenen tot je 2 ½ dl sap hebt
Scheidt de dooiers van de eiwitten
Verkruimel de koekjes in de foodprocessor. Indien niet aanwezig de koekjes in een stevige plastic zak doen en er met de deegroller op slaan.
Bereidingswijze
Doe de kruimels in een kom
Smelt de boter en doe deze samen met de twee eetlepels suiker bij de koekkruimels
Roer de boter door de kruimels tot dat het goed verdeeld is
Doe de kruimels in de springvorm en verdeel deze over de bodem en de zijkant
Zet de springvorm voor 9 minuten in de oven, zet daarna apart om af te laten koelen
Laat de oven aan
Klop de dooiers op met de gecondenseerde melk
Klop het sap er door, het mengsel zal wat dikker worden
Giet het mengsel op de taartbodem en zet deze voor 15/20 minuten in de oven
Laat de taart op een rek helemaal afkoelen, de vulling wordt steviger terwijl hij afkoelt.
Laat de taart 6 uur op een koele plaats staan
Klop vlak voor het serveren de slagroom met de mixer zo dik dat je er stijve pieken van kan maken
Doe de slagroom op de taart en serveer
Bron
Epicurious
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties