Lekker: Exotische gehaktballetjes van de Antillen
- Antiliaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-03-2013
Overheerlijke recept voor balletjes vanaf de zonovergoten Antillen!
Ingrediënten 4 personen
750 gr half om halfgehakt2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gesnipperd)
1,5 el geraspte gemberwortel
3 tl ketoembar
1 flinke tl djinten
2 tl sambal oelek
2 eieren
(versgemalen) zout
1 el kokosrasp (uit een zakje of versgeraspt)
Benodigdheden
Mengkom, diepe koekenpan of braadpan, fijne rasp, snijplank, scherp mes.Voorbereiding
Doe het gehakt alvast in een grote schaal.
Rooster de kokos tot hij begint te geuren en te kleuren, haal direct uit de pan en houd apart.
Bereidingswijze
Verhit een beetje olie in dezelfde pan en fruit hierin de uien in aan tot ze iets kleuren. Voeg dan de knoflook, gemberwortel, ketoembar, djinten en sambal toe en fruit een minuutje mee. Schep uit de pan en meng het samen met de kokos en de eieren door het gehakt tot een samenhangend geheel, zet evt een kwartiertje in de koeling. Draai hier balletjes van van ongeveer 3 a 4 cm doorsnee.
Verhit 2 el olie in de pan en bak de balletjes (evt in 2 porties) in een minuut of 10 rondom bruin en gaar.
Bron
Sacha (Mijn Receptenboek)
Serveertip
Serveer de balletjes warm, lauw of koud (alle 3 lekker!) met een lekkere satesaus en rijst met een groente die je lekker vindt (ik had met kouseband, heerlijk!!!!)
Laatste reacties
Mmmmm, gaan we binnenkort proberen, dank je wel!
Dit was erg lekker. Bedankt en een fijn weekend. Marianne
Klink helemaal lekker, dus dat maken we binnenkort. Dank je wel, Roger
Deze balletjes staan voor de komende week op het menu. Ik laat je weten wat we ervan vonden. Bedankt voor het delen. Fijn weekend en groetjes van Marianne
Dankje :) er kan bij mij nooit genoeg kokos ergens inzitten hihi. lekker, ga ze maken dit weekend. Groetjes
Hoi Audreypetra, ik gebruik een goede el, maar als je meer wil gewoon doen. Vers geraspt is natuurlijk het lekkerst! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin
Lijkt me heerlijk en ben gek op kokos, maar hoeveel heb ik van de kokos nodig?