Heerlijke zuurkool op Surinaamse wijze met rijst
- Surinaams,
- 60-120 min.
Totaal anders dan ik gewend ben maar zo lekker! Zeer de moeite waard om te maken, dit ga je vaker eten!!!
Ingrediënten 4 personen
500 gr zuurkool (uitgelekt en fijner gesneden)2 uien (gesnipperd, niet te fijn)
3 teentjes knoflook (in schijfjes)
125 gr (gerookte) spekblokjes
1 rode, gele en groene parika (in kleine blokjes)
1 (runder)bouillonblokje opgelost in 3 dl heet water
1 el paprikapoeder (mild)
1 rookworst ( 10 min. voorgeweld, in schijfjes)
1 zak Surinaamse rijst
Benodigdheden
Stoofpan, pan voor de rijst, snijplankBereidingswijze
Bak de spekblokjes in de olie knapperig uit en voeg de uien toe en bak die mee tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg dan de knoflook en paprikastukjes toe en bak nog even lekker door. Roer er dan de zuurkool en paprikapoeder doorheen en de bouillon, roer alles goed door. Bedek dan de gehele inhoud van de pan met plakjes rookworst en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes stoven tot de inhoud van de pan lekker gaar is. Kook ondertussen de rijst zoals staat vermeld op de verpakking, en stoom dan even droog.
Bron
Matt
Serveertip
Verdeel een flinke opscheplepel rijst over het bord en daarover de inhoud van de zuurkoolpan met het stoofvocht. Superlekker!! Eet smakelijk!!!!