Heerlijke zuurkool op Surinaamse wijze met rijst

  • Surinaams,
  • 60-120 min.

Totaal anders dan ik gewend ben maar zo lekker! Zeer de moeite waard om te maken, dit ga je vaker eten!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr zuurkool (uitgelekt en fijner gesneden)
2 uien (gesnipperd, niet te fijn)
3 teentjes knoflook (in schijfjes)
125 gr (gerookte) spekblokjes
1 rode, gele en groene parika (in kleine blokjes)
1 (runder)bouillonblokje opgelost in 3 dl heet water
1 el paprikapoeder (mild)
1 rookworst ( 10 min. voorgeweld, in schijfjes)
1 zak Surinaamse rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, pan voor de rijst, snijplank

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in de olie knapperig uit en voeg de uien toe en bak die mee tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg dan de knoflook en paprikastukjes toe en bak nog even lekker door. Roer er dan de zuurkool en paprikapoeder doorheen en de bouillon, roer alles goed door. Bedek dan de gehele inhoud van de pan met plakjes rookworst en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes stoven tot de inhoud van de pan lekker gaar is. Kook ondertussen de rijst zoals staat vermeld op de verpakking, en stoom dan even droog.

Bron

Matt

Serveertip

Verdeel een flinke opscheplepel rijst over het bord en daarover de inhoud van de zuurkoolpan met het stoofvocht. Superlekker!! Eet smakelijk!!!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten